Afscheid van de Ambonezen

Afscheid van de Ambonezen

Foto van het afscheid van de Ambonezen (zoals we toen zeiden), die in een kamp zaten in Noordwelle, aan de Smidsweg.
Deze foto is van 1952, maar ik weet niet precies welke maand (ik denk wel rond de zomer, gezien de kleding).
In ieder geval hebben zij de watersnoodramp niet meegemaakt. Zij gingen toen naar Westerbork in Drente.
Een aantal kinderen herken ik nog op dit kleine fotootje, maar de rest weet ik niet meer.

1. Meester Zevering – 2. Mevrouw Zevering – 3. Juffrouw Blauw – 4. Lena Hart – 5. Bart Hoogenboom – 6. Dini Hart – 7.Annemarie Priemis – 8. Gerdie Hanse

De familie Zevering was op Ambon geweest, zij spraken ook Maleis en hebben zich erg ingezet voor deze mensen. Zij woonden in het huis waar nu Adrie en Nellie Hanse wonen. Het waren dus mijn buren. Juffrouw Blauw (eigenlijk mevrouw Blauw) woonde in het huis dat tussen de voormalige kruidenierswinkel van Van der Maas en het huis van de Familie Jonker staat. Ik weet niet wie er nu woont. Zij woonde daar met haar zoon.

Annemarie Priemis

Herkent u mensen? laat het ons weten! info@noordwelle.com