Heropening Ons Dorpshuis.

Heropening Ons Dorpshuis.

DSC_5825.jpg

 

Heropening Ons Dorpshuis

Zaterdag 11 april was voor Ons Dorpshuis, een grote dag.

De officiele heropening, de opening waar de vele vrijwilligers van Noordwelle(en natuurlijk ook de nodige klus en bouwbedrijven), maanden naar toe hadden gewerkt.

Met man en macht is er sinds half 2014 gewerkt aan het renoveren van Ons Dorpshuis.  En het resultaat mag er zeker wezen. De vele verenigingen en belangstellenden(hieronder natuurlijk ook dorpsbewoners, of BINners,(Betrokken Inwoners Noordwelle) zoals voorzitter de heer Heye ze noemde), die gebruik maken van Ons Dorpshuis, kwamen dan ook nieuwsgierig een kijkje nemen op deze dag.

Tevens werd er op deze dag ook de Intentieverklaring getekend, betreffende de ontwikkeling van Ons Dorpshuis. Dit werd gedaan door de Gemeente Schouwen-Duiveland, Woningbouwvereniging Zeeuwland, Stichting Dorps- en Gemeenschapshuizen en de Dorpsgemeenschap Noordwelle, onder toeziend oog van de secretaris Marlies Deurloo.

Helaas was Burgemeester G.C.G.M. Rabelink verhinderd, dus deed Locoburgemeester  A.M.J. van Burg de opening door het luiden van de oude bel die in het dorpshuis hangt. Het luiden ging niet zonder slag of stoot, want de klepel van de bel kwam al snel naar beneden. Gelukkig was deze makkelijk te repareren, en kon de opening zonder problemen verder verlopen.

In de Galerij kunt u foto`s terug vinden van deze middag.