Kerstconcert van Loubistok in de Corneliskerk.

Kerstconcert van Loubistok in de Corneliskerk.

Concert in de Corneliskerk 13 december

Op zondagmiddag 13 december a.s. komt het muzikaal ensemble “Loubistok” uit Oekraïne naar Noordwelle voor een zeer bijzonder kerstconcert in onze dorpskerk.

De groep Loubistok (wat “Liefdesdrank” betekent) komt uit de stad Lviv in West-Oekraïne. Hun repertoire bestaat uit volks- en kerstliederen, grotendeels afkomstig uit de traditie van de Hutzulen, een bergvolk uit de Karpaten, en uit de rijke “kozakkentraditie”. Ook schrikken zij er niet voor terug om Nederlandstalige kerstliederen ten gehore te brengen.

Het ensemble bestaat uit vijf dames die niet alleen schitterend kunnen zingen maar bovendien een 20-tal traditionele instrumenten bespelen. Zij treden op in traditionele klederdracht.
De groepsleden genoten elk een conservatoriumopleiding en zijn allen actief in het muziekleven van Lviv. Vier van hen zijn werkzaam in het muziekonderwijs en nummer vijf’ is als zangeres verbonden aan het filharmonisch orkest van Lviv. De meerstemmige zang vormt het hoofdbestanddeel van hun repertoire, naast de vaak adembenemend mooie begeleiding op kobza (een instrument dat sterk lijkt op een gitaar), op bandoura of knieharp, op viool en op diverse traditionele fluitinstrumenten.

Loubistok geeft al jaren concerten in West-Europa, waar zij telkens opnieuw zalen tot de nok gevuld krijgen. Toch is het steeds weer spannend of de groep voor hun concertreizen de benodigde visa kunnen verkrijgen. Zeker gezien de huidige politieke toestand was dit niet vanzelfsprekend. Gelukkig is nu alles in orde en zal de groep in Noordwelle een gevarieerd en kleurrijk concert verzorgen.

Dat wij een dergelijke topgroep naar Noordwelle kunnen halen, mag vrij uniek worden genoemd. Een niet te missen evenement voor ons kleine dorp.
De toegangsprijs bedraagt € 10. Hiervoor krijgt u een schitterend en bijzonder concert in onze eigen dorpskerk met een gratis hapje en drankje in de pauze.

Het concert op zondagmiddag 13 december begint om 16.00 uur en duurt, inclusief pauze, tot ongeveer 18.00 uur.

Zorg dat u dit concert niet mist en reserveer tijdig. Wij verwachten dat er veel belangstelling zal zijn voor dit concert. Dus wij raden u aan vooraf kaarten te kopen of te reserveren.

Reserveren kan per e-mail: (anthonyvon@zeelandnet.nl). Na ontvangst van uw betaling (waarvoor u per e-mail een betalingsinstructie krijgt) is uw reservering definitief en liggen uw kaarten op 13 december voor u klaar bij binnenkomst.

Verder kunt u kaarten kopen bij:
de servicebalie van de Formido, De Roterij 8, Burgh-Haamstede (ma t/m za)
Ton Kranendonk, Jan Delstlaan 18, Noordwelle (ma t/m vrij, na 16.00 uur)

Ton Kranendonk
Namens de Werkgroep “Vrienden van de dorpskerk Noordwelle”