Nederlands Kampioenschap tegelwippen?

Nederlands Kampioenschap tegelwippen?

Actiedagen en tegelophaalservice in Schouwen-Duiveland!

Schouwen-Duiveland doet dit jaar weer mee aan het NK Tegelwippen voor een groen en gezond eiland en elke tegel telt! Om de start van het nieuwe tegelseizoen te vieren worden er drie actiedagen en een tegelophaalservice op ons eiland gelanceerd door NME SD in opdracht van gemeente Schouwen-Duiveland. Hieronder lees je waar en wanneer de actiedagen zijn. Wanneer de tegelophaalservice rijdt vind je hier op de website van de Gemeente Schouwen-Duiveland.

De drie actiedagen op Schouwen-Duiveland

Voor het NK Tegelwippen zullen er verspreid over Schouwen-Duiveland drie actiedagen plaatsvinden. Op 13 mei is de eerste actiedag bij de Ruilwinkel & het Jongerencentrum in Zierikzee op de Kaersemakerstraat 27 van 10.00 tot 13.00 uur. Wethouder Ankie Smit trapt daar om 10.00 uur het NK Tegelwippen voor Schouwen-Duiveland af. Voor alle inwoners van Schouwen-Duiveland wordt daar een klimaatmarkt georganiseerd waar het volgende te vinden is:

 • Gratis koffie/thee, tegelcake en soep
 • Een afkoppel-kunst workshop voor kinderen
 • De Bomenwerkgroep die graag iets vertelt over welke inheemse planten jij het beste in jouw tuin/straat/balkon kunt planten
 • Sandee is aanwezig om uitleg te geven over waterhuishouding in de tuin, groene daken en alle andere zaken die meespelen in een klimaatadaptieve tuin
 • Gratis inheemse zadenzakjes!
 • Zeeuwland zal met behulp van een maquette laten zien dat het voor iedereen mogelijk is om iets te doen tegen de extremen van het klimaat en geven gratis plantjes weg!
 • Een imker is aanwezig en vertelt over biodiversiteit 
 • NME SD staat er met een interactieve Watertafel, een Bodemdiertjeskist en andere leskisten voor de kinderen
 • Een inspiratierondleiding langs de tuintjes van de Ruilwinkel waar ook hergebruik van tegels wordt toegepast
 • De gemeente zal laten zien waarom we regenwater moeten opvangen en hieraan wordt een regentonnenactie gekoppeld
 • En uiteraard is er een NK Tegelwippendesk met informatie over de tegeltaxi, de actiedagen en het NK zelf.

De kosten zijn geheel gratis!

De tweede actiedag is op 27 mei in Zonnemaire van 12.00 tot 17.00 uur bij Van de Velde Groenverzorging op de Zuidweg 18b. Deze valt samen met Beleef Zonnemaire. Waarbij de nadruk zal liggen op kunst en tuinen tijdens de lente. Dit belooft een boeiende en inspirerende ervaring te worden voor alle liefhebbers van kunst en natuur. Verder sluit het programma van deze tweede actiedag nauw aan bij het programma van de eerste actiedag.

Meer informatie over de actiedagen is te vinden op de website en de socials van NME SD: nmesd.nl/nk-tegelwippen-2023 Daar volgt binnenkort informatie over de derde actiedag.

Tegelophaalservice

Heb jij een geveltuintje gemaakt of tegels in jouw tuin vervangen voor groen? Dan kun je jouw (straat)tegels die over zijn gratis meegeven met de tegelophaalservice van de gemeente Schouwen-Duiveland! Op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland vind je wanneer de tegelophaalservice rijdt en aan welke voorwaarden je moet voldoen → direct naar de tegelophaalservice.