Update Concert “Windbroke”

Update Concert “Windbroke”

Zaterdag 8 augustus doet de Keltische 4-mans formatie “Windbroke” met haar “Kerkentour 2015” de sfeervolle kerk van Noordwelle aan.

Dit concert maakt deel uit van een reeks optredens in verschillende kerkgebouwen op de eilanden en in de regio’s van de provincie Zeeland. Speciaal voor deze vaak intieme gebouwen heeft de band een selectie gemaakt uit het repertoire. De band neemt het publiek in twee keer 45 minuten in gedachten mee langs ruige kusten, groene grasheuvels en onherbergzame rotsen.
De band speelt met veel enthousiasme akoestische luisterfolk met een hoog Keltisch gehalte. Dat wil zeggen veel traditionele nummers uit Ierland, Schotland, Bretagne en Galicië om intens van te genieten of lekker bij weg te dromen; vrolijke Jigs, Reels en Hornpipes maar ook ontroerende ballades, tragische liederen en Slow-Airs.
Windbroke bestaat uit: Jan van Wallenburg op whistles, Jaap van Liere op accordeon, gitaar, whistles, banjo en zang, Ed van der Kuijl met zang en gitaar en John van Rossum op bodhran en andere percussie. De band is genoemd naar het instrumentale nummer met de titel “Windbroke” wat vertaald kan worden als “buiten adem” of “ademloos”. De band heeft dan ook regelmatig publiek dat ademloos luistert naar de sfeervolle muziek.
Het motto van de band is: Het gaat in het leven niet over hoe vaak je geademd hebt maar over de keren dat je ademloos was!
Het optreden begint om 20:00 uur en duurt tot ca. 22:00 uur. Kaarten á € 10,- (incl. koffie/thee) zijn te koop via de website www.windbroke.nl of voor aanvang aan de deur. Op de website is nog meer informatie te vinden over de kerkentour, de band, de bandleden en andere optredens.

Windbroke