Najaarsprogramma Noordwelle 2017

Najaarsprogramma Noordwelle 2017

We hebben nog maar net de mosselen laten zakken, na een zeer geslaagde mosselavond(62 personen) of we maken ons al weer op voor het herfstprogramma. 

Zo kunt u zich opgeven tot 18 oktober voor de High Tea van zondag 22 oktober (13:00 uur tot 16:00 uur) in Ons Dorpshuis. Ook dit jaar gaan we er weer een groot succes van maken, net als al weer 2 jaar geleden toen zich voor de High Tea zo`n 60 personen hadden opgegeven. De tafels zullen weer feestelijk gedekt staan met de heerlijkste hapjes, baksels(zowel zoet als hartig), sandwiches en natuurlijk verse thee. De kosten voor deze gezellige middag zijn €3,- p.p. 

En natuurlijk komt ook dit jaar Sinterklaas naar Noordwelle om de (klein)kinderen van het dorp een bezoekje te brengen. Zaterdag 25 november zal de Sint en zijn pieten vanaf 10:45 uur naar Ons Dorpshuis komen, om te kijken of hier nog lieve kinderen wonen. (klein)kinderen kunnen opgegeven worden tot 20 november (i.v.m. de inkopen) en op donderdag 23 november kunnen de kinderen van 18:30 tot 19:30 uur hun schoen komen zetten in Ons Dorpshuis. (graag bij het opgeven van de kinderen een klein verlanglijstje en wat informatie over de kinderen, zodat hulp piet het grote boek op tijd bij kan werken) Ons is verteld dat de sint dit jaar een nieuw vervoersmiddel heeft gekozen, in plaats van het gebruikelijke paard en wagen.

Dan zitten we al weer in december, en zodra de Sint al weer op zijn stoomboot richting de Spaanse zon zit, gaan zoals ieder jaar de Heeren van Noordwelle weer naar het Duitse Prum om daar eigenhandig een mooie grote kerstboom uit te zoeken, om te zagen en op de vrachtwagen te laden. Dit zal op zaterdag 9 december plaats vinden. Zondag 10 december zal de trots van de Heeren op zijn plaats gehesen worden naast de Corneliuskerk aan de Dorpsring in Noordwelle. Met natuurlijk zoals ieder jaar met wild aan het spit, zuurkool, stokbrood, warme chocolade melk en gluhwein.