Juni en Juli: weer genoeg te doen in Noordwelle

Juni en Juli: weer genoeg te doen in Noordwelle

Ja wel, ook in de maanden juni en juli hebben we weer een ramvolle agenda in Noordwelle.

Zo beginnen we op zaterdag 9 juni (tijdstip: 20:00 uur) met weer een prachtig optreden van de Keltische Folkformatie “Windbroke”. Deze band zal in de Corneliuskerk aan de Dorpsring nieuwe liederen ten gehore brengen van hun 2de en nieuwe album Beagnach. Entree is €10,-. Kaarten kunnen aan de deur gekocht worden, maar het word sterk aangeraden om via hun website (www.windbroke.nl) van te voren te reserveren, in verband met het beperkte aantal zitplaatsen.

Afbeeldingsresultaat voor windbroke

De week daarop begint op zaterdag 16 juni de Kunstschouw. Het jaarlijks terugkerende kunst evenement viert dit jaar zijn 25ste editie, en ook dit jaar valt er genoeg te bezichtigen in Noordwelle. Verschillende kunstenaars zullen hun werk exposeren in o.a. de Corneliuskerk aan de Dorpsring en Het hof van Renesse aan de Lokkershofweg. Tevens zal Ons Dorpshuis open zijn voor de sanitaire stop en versnaperingen. 

Tevens zal er op zaterdag 16 juni om 13 uur het kunstwerk van een trekpaard van Wieke Terpstra feestelijk onthult worden door Burgemeester Rabelink. Dit prachtige kunstwerk was al eerder te bewonderen op het hoge Burgh in Burgh-Haamstede, maar krijgt nu een plaatsje op het nieuwe dorpsplein naast Ons Dorpshuis aan de Smidsweg. 

Afbeeldingsresultaat voor kunstwerk hoge burgh

Dan vervolgen we de agenda naar donderdag 28 juni. Op deze dag zal er een extra Concert At Sea optreden gegeven worden, voor de inwoners van Schouwen- Duiveland. Voor deze speciale editie word er in Ons Dorpshuis een CAS Borrel gehouden. Vanaf 16 uur kan er onder het genot van een klein hapje alvast in de stemming gekomen worden voor deze gezellige avond. Consumptie`s zijn voor eigen rekening. 

En dan is het al weer juli, en begint voor velen de zomervakantie. Om de zomer weer goed af te trappen, houden we weer een gezellige dorpsbbq, op zaterdag 7 juli. Ook dit keer zal er voor de kinderen een springkussen gereed staan. Vanaf 16 uur kan er plaats genomen worden, op een hopelijk zonnig terras van Ons Dorpshuis. Kosten voor deze bbq zijn €9,50 (incl 1 consumptie) voor leden van de Dorpsgemeenschap (€15,- voor niet leden) en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen slechts €3,50. Er kan gekozen worden voor vlees of Vega met Vis (niet voor vis alleen).Opgeven kan tot woensdag 27 juni, i.v.m. de inkoop, bij Jose Vrijdag of Vera Pals (veertjeboot@hotmail.com).  We hopen, net als voorgaande jaren, op veel deelnemers.