Voorjaar 2019

Voorjaar 2019

We zijn al weer een paar weken aan 2019 bezig, en de planning voor de komende maanden met activiteiten die we in Noordwelle willen gaan houden, begint steeds meer vorm te krijgen. Zo is er natuurlijk a.s. zaterdag (24 februari) weer een Strao van Noordwelle. Programma, deelnemerslijst en verdere informatie over dit paarden spektakel kunt u op deze website terug vinden onder het menu Strao.

 Nieuw dit jaar is het maandelijkse koffie uurtje, elke eerste dinsdag van de maand, van 10:00 uur tot 11:00 uur in Ons Dorpshuis. Een gezellig ontmoetingsmoment, waar men ook in de nieuwe (ruil)bibliotheek kan snuffelen naar een goed boek of tijdschrift. 

23 maart is er weer een nieuwe editie van de Pubquiz. De laatste editie was afgelopen najaar een groot succes, dus zit de organisatie al weer klaar voor de volgende. Meer informatie zal spoedig volgen. 

26 maart volgt de Openbare ledenvergadering van de Dorpsraad. Iedereen is van harte welkom vanaf 19:50 uur in Ons Dorpsraad. Rond 20:00 uur zal de vergadering van start gaan. Heeft u ideeen, bijvoorbeeld over activteiten, voor Noordwelle, deel deze dan gerust. De Dorpsraad staat open voor iedereen. Ook kunt u zich aanmelden om dorpsraadlid te worden. Er zijn nog enkele lege plaatsen.

En dan zitten we al weer in april en krijgen we het aan het eind van april druk met zowel weer een paasbrunch (22 april) en een koningsnacht (26 april). De paasbrunch is inmiddels al een begrip geworden. 2de paasdag zullen de tafels in Ons Dorpshuis feestelijk gedekt zijn voor een heerlijke brunch. Voorafgaand is er voor de kinderen (en de volwassenen die zich weer even kind willen voelen) paaseieren zoeken. Dit zal (mits het weer het toelaat) buiten op het dorpsplein plaatsvinden. Voor een klein bedrag kan er daarna gebruncht worden. 

Vorig jaar werd er voor het eerst in jaren een koningsnacht gehouden. Vanaf 19:00 uur tot 20:30 uur voor de kinderen met verschillende spelletjes, en vanaf 21:00 uur, met een dj, voor de volwassenen. Met een opkomst van ongeveer 12 kinderen en zo n 25 volwassenen was het voor de organisatie een teken om het dit jaar opnieuw op de agenda te zetten. Deze hoopt natuurlijk op weer een gezellige avond. Voor de Kinderen is deze avond geheel gratis, en voor een hapje en drankje word gezorgd. De avond voor de volwassenen is de entree gratis, alleen consumpties zijn voor eigen rekening. Ook hier zal voor een Hollands hapje gezorgd worden. 

De dag daarna zal er om stipt 10: 00 uur de nationale driekleur gehesen worden, onder begeleiding van het volkslied. Gevolgd door een kopje koffie/thee, oranje bitter en oranje gebakje in Ons Dorpshuis. Voorafgaand aan dit moment kan de jeugd van Noordwelle zich uitleven middels een versierde lawaai optocht door het hele dorp.

Dan raken we al weer in mei en kan er op 30 mei, op Hemelvaartsdag, weer gedauwtrapt worden. Meer informatie volgt hierover nog.

Alle activiteiten worden georganiseerd en begeleid door vrijwilligers. Het is hierdoor ook mogelijk dat een activiteit afgelast word, als er geen vrijwilligers voor handen zijn. Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of helpen met het organiseren van activiteiten? Een paar extra handen zijn altijd welkom. Opgeven kan bij Vera Pals (dorpsring 19, veertjeboot@hotmail.com of 0615399849)